CURSOS I CONFERÈNCIES

Novembre 2018

 

CURS PER PROFESSIONALS: TREBALLAR EL DOL

 

 

duelo

(2ª Edició) 

23 y 24 Noviembre 2018

amb Monia Presta.

INSCRIPCIONS OBERTES

Curs  dirigit a professionals i estudiants de la salut que vulguin adquirir habilitats   per ajudar les persones que estan patint un procés de dol (mort d’una persona estimada, divorci, separació, pèrdua de la feina, malaltia crònica). El curs pretén donar als alumnes  teoria i sobretot un conjunt de tècniques integradores pràctiques per dur a terme  una intervenció eficaç  i millorar les competències professionals en un procés de dol. Està basat en classes teòriques i sobretot pràctiques a través d’exercicis de role playing, teatreteràpia, rituals de despedida, escriptura terapèutica, tècniques específiques de feina sobre el dol i anàlisis de casos pràctics segons un enfocament psicoterapèutic integrador.

PRESENTACIÓ

En els últims anys ha augmentat una considerable demanda de professionals experts en teràpia del dol a causa de la freqüència de morts, separacions, divorcis, atur y malaltia. A la nostra societat 2.0 on tot va de pressa, no es dona espai perquè les persones poden afrontar el dolor, elaborar-ho i resoldre-ho de manera sana.
Per tant és necessària una formació especialitzada de professionals capacitats per acompanyar i tractar les persones en un procés de dol. El procés de dol varia de persona a persona. Si no es tracta de manera integral es pot cronificar o tapar generant problemes en altres àmbits de la vida. Els dols no elaborats generen un col·lapse  i estancament de la persona. En molts d’aquests casos es pot desembocar en dols complicats, amb símptomes de depressió i pensaments obsessius sobre la pèrdua. Per tant s’hauran  de fer servir tècniques relacionades amb aquests símptomes.

OBJETIUS

 • Dotar els alumnes dels coneixements, les habilitats i les competències pràctiques i efectives necessàries per treballar el dol.
 • Treball emocional sobre el dol: culpa, ràbia, tristor, por, perdó i renaixement.
 • Donar un entrenament para desenvolupar una relació terapèutica empàtica segons una òptica de Counseling.
 • Capacitar als alumnes per la intervenció psicoterapèutica en un procés de dol amb tècniques integradores que generen canvis eficaços.

Continguts

PRIMER DIA : 5 hores

 • Etapes i tasques del dol: negació, dolor agut, ràbia, culpa, desolació (dolor verdader, que pot desencadenar una depressió), identificació i fecundidat, acceptació, perdó, renaixement.
 • Ajudar el client/pacient a expressar els sentiments: ràbia, culpa, ansietat, impotència, tristor, etc…
 • Tècniques d’intervenció emocional: escriptura terapèutica, el llibre dels recordos, role playng, teatreteràpia, tapping, personatge de fantasia adjunt, etc…

SEGON DIA: 5 hores

 • La entrevista de Counseling: habilitats bàsiques terapèutiques per treballar el dol.
 • Dols complicats i intervenció.
 • Tècniques d’intervenció emocional: conteteràpia, art-teràpia, rituals de comiat, treball sobre el perdó, exercicis per tornar a connectar amb la vida i fer del dol un aprenentatge, etc.
 • Exercisis per impulsar el renaixement i fer del dolor un aprenentatge.
 • Casos pràctics de treball.
 • Bibliogràfia bàsica.

DATES I HORARI

Divendres 23 i dissabte 24 de novembre de 2018

Horari: Divendres de 16:00 a 21:00h i dissabte de 09:30h a 14:30h

LLOC:

ARC PSICÒLEGS, sala de formació

Consell de Cent nº 419 1º 1ª, 08009 Barcelona- Parada Metro GIRONA

PREU:  
Preu: 160 €
Descompte de 20 € per a les inscripcions realitzades abans del diumenge 11 de novembre 2018.
Preu: 130€ pera ex-alumnes d’altres tallers, cursos i Pràcticum d’ARC Psicòlegs.

Inclou: material del curs i certificat d’assistència

INSCRIPCIONS:

Contactar

Places limitades, per estricte ordre d’inscripció.

 

 

Febrer 2016

CURS DE TERÀPIA SEXUAL MASCULINA PER A TERAPEUTES

Aquest curs s’adreça a professionals i estudiants de la salut que vulguin conèixer les disfuncions sexuals masculines, aprendre tècniques de teràpia sexual per fer una intervenció eficaç i millorar les competències professionals en l’àmbit de la salut sexual.
Presentació
La sexualitat és un aspecte central de l’ésser humà, present al llarg de la seva vida. A les consultes dels psicòlegs i professionals sanitaris ha augmentat la demanda d’intervencions de teràpia relacionades amb la sexualitat. Diferents estudis calculen que la meitat de la població tindrà una disfunció sexual al llarg de la vida. Aquest curs pretén donar un seguit d’eines pràctiques per capacitar els professionals a intervenir específicament en el tractament de les disfuncions sexuals masculines.Dates i hora: 19 i 26 febrer 2016 de les 16:00 a 20:00 h
Programa primer dia: 4 hores
· Anatomia i fisiologia masculina.
· Fases de la resposta sexual masculina.
· Sexualitat: falses creences i tabús, nous rols sexuals masculins.
· Disfuncions sexuals i tractament: desig sexual hipoactiu masculí, disfunció erectil, ejaculació retardada.Programa segon dia: 4 hores
· Disfuncions sexuals i tractament: ejaculació precoç, falta d’ejaculació i orgasme masculí.
· L’entrevista sexològica.
· Casos pràctics de treball.Preu i inscripcions
Preu: 120 €
Descompte de 20 € per a les inscripcions realitzades abans
Inclou: material del curs i certificat d’assistènciahttp://www.arcpsicolegs.com/curso-terapia-sexual-masculina/
RAMBLA CATALUNYA Nº 63, PRAL. 2ª · 08007 BARCELONA

 

 

Febrer 2016

CURS: TEORIA I TÈCNIQUES TERAPÈUTIQUES DE LA TEATRETERÀPIA

Presentació
La Teatreteràpia és una disciplina que desenvolupa models d’intervenció psicoterapèutica amb el suport de tècniques teatrals i tècniques psicològiques de counseling, segons un marc integrador. La Teatreteràpia s’ha revelat com un model terapèutic eficaç i poderòs en àmbit rehabilitatori, educatiu, de la salut i psicoteràpia. L’objectiu del curs és conèixer els elements bàsics d’intervenció combinant l’exposició teòrica amb dinàmiques experiencials i exercicis pràctics de resolució de casos.Dates i hora: comença al gener 2019
· 18/02/2016
· 17/03/2016
· 03/03/2016
· 31/03/2016
· 14/04/2016
Programa
Teoria i pràctica de la Teatreteràpia: aprendre mètodes i eines pràctiques teatreterapèutiques per poder treballar de manera eficaç en la intervenció de casos individuals i grupals.
· Potenciar els coneixements teòrics i pràctics de la Teatreteràpia com a eina rehabilitadora i terapèutica en els diferents àmbits d’intervenció.
· Dotar dels fonaments necessaris de la Teatreteràpia per poder treballar des d’una òptica integradora de Psicologia, de Teatre i Counseling per promoure processos de canvis i resolucions dels conflictes dels pacients.
· Aprendre mètodes i tècniques teatreterapèutiques per poder treballar de manera eficaç en la intervenció (casos) individual i grupal.
· Entrenar a desenvolupar una relació teateterapèutica capaç d’activar en els pacients recursos personals i solucions creatives dels seus problemes.
· Ensenyar a situar-se d’una forma adient davant del pacient treballant les habilitats de comunicació i les habilitats creatives en Teatreteràpia.
· Conèixer i dominar les tècniques de conducció de grups.
· Adquirir eines pràctiques per dissenyar i presentar un projecte d’intervenció deTeatreteràpia en els diferents àmbits de treball.
· Aplicar les tècniques adquirides en casos pràctics de treball.Tarifes
Aturat col·legiat: 120 €
Col·legiat: 160 €
Estudiants grau psicologia: 120 €
No col·legiat: 300 €http://www.copc.cat/Eventos/wf_curso.aspx?IdMenu=d94ff862-99b6-463b-bde4-de56a1789838&Cod=2532&Idioma=ca-ES
COL·LEGI DE PSICÒLEGS DE CATALUNYA, C/ ROCAFORT nº 29 · 08015 BARCELONA

 

 

Gener 2016

FORMACIÓ EN TEATRE SENSE LÍMITS®. SEMINARIS PRÀCTICS DE PEDAGOGIA TEATRAL.

Presentació
Les arts escèniques com a camí i context de desplegament personal.
Aquesta formació pretén dotar el docent, l’actor o el terapeuta d’eines de pedagogia teatral per poder incorporar-les a la pràctica professional habitual, o bé per obrir nous espais d’exploració i d’acompanyament. També ofereix una experiència de creixement i ampliació de mirada per a qualsevol persona que vulgui potenciar la seva comunicació.
Dinàmiques de grup. Dissabte 12 de gener.Dinàmiques bàsiques i funcionament dels grups amb Monia Presta
En aquest seminari aprendrem dinàmiques bàsiques dels grups. Entendrem com funcionen els grups. Aprofundirem la influència de la comunicació verbal i no verbal en les relacions. Donarem eines i habilitats bàsiques de comunicació eficaç per aprendre a conduir un grup, segons els conceptes de Counseling de no jutjar, no interpretar i ser empàtics amb els participants.Treballarem les diferents etapes per les quals passa un grup (pre-contacte, contacte i post-contacte) i la seva gestió per a una bona integració dels components. A més, reflexionarem sobre la funció del grup com a promotor de canvis positius. Els alumnes podran fer una experiència vivencial dirigint una sessió amb el grup de classe supervisada per la professora.http://www.eolia.cat/oferta-formativa/curs-especialitzacio-pedagogia-teatral/
EÒLIA, ESAD. C/ CASP Nº 82 · 08010 BARCELONA